VEILIGHEIDSBRILLEN OP STERKTE
Ongeacht of je slechte ogen hebt of niet, herkent iedereen het probleem dat de bril beslaat in combinatie met een mondmasker. Door de inspanning ontstaat er warmte in het mondmasker en kan de gebruiker een benauwd gevoel ervaren. Ook bij het dragen van een veiligheidsbril is een veel voorkomende klacht het beslaan van de glazen.
De veiligheidsbril die niet beslaat!
Croese Thuisoptiek is autorised dealer van Bollé veiligheidsbrillen. De glazen worden geleverd in Polycarbonaat en anti-fog (Platinumcoating). Dankzij deze anti condens coating heeft u een veiligheidsbril die niet beslaat. Het zicht blijft optimaal en de bril hoeft niet afgezet te worden in gevaarlijke werksituaties.
Hoe kunt u bestellen:
U kunt kiezen uit een meting op locatie of bestelling via het contactformulier van deze site.
Onze locatie is Zuid-West Nederland.
Veiligheidsbrillen zijn er vanaf: € 114,- excl. BTW | Oogmeting aan huis € 30,-
Wat hebben wij nodig:
Een kopie nodig van uw brilrecept en uw keuze van brilmontuur. U kunt een montuur keuze maken hieronder, middels de knop ‘Veiligheidsbrillen’. Keuze van het montuur kunt u maken door op de knop: ‘Veiligheidsbrillen’ te klikken en daar voor de optie ‘Catalogus monturen’.
Meer informatie over onze veiligheidsbrillen vindt u verder op deze pagina. Heeft u vragen dan kunt u altijd even contact met mij opnemen.
Marco Croese,
Croese Thuisoptiek.
BRIL IN COMBINATIE MET EEN MONDMASKER
Ongeacht of je slechte ogen hebt of niet, herkent iedereen het probleem dat de bril beslaat in combinatie met een mondmasker. Door de inspanning ontstaat er warmte in het mondmasker en kan de gebruiker een benauwd gevoel ervaren. Vaak resulteert deze opbouw van warmte in het mondmasker in het ontsnappen van warme adem aan de bovenkant van het mondmasker bij de neus. Deze adem veroorzaakt naast een onprettig gevoel ook nog eens dat de bril beslaat in combinatie met een mondmasker. Wanneer een masker in combinatie met een bril wordt gedragen kan dit dus veel irritatie veroorzaken.
Deze irritatie kan belemmeren in de productiviteit en de veiligheid van de werknemer, hiervoor hebben wij twee producten die samen voor een oplossing zorgen wanneer je bril beslaat in combinatie met een mondmasker.
Bollé Safety
Bollé staat al jaren lang hoog aangeschreven door de blik op innovatie. Dit komt mede door de ontwikkeling van de platinumcoating. Deze coating wordt aangebracht op de lens van de bril en garandeert de gebruiker dat de bril niet beslaat in combinatie met een mondmasker. Op deze manier blijf je goed zicht houden en hoeft de bril niet worden afgezet om deze schoon te maken.
VEILIGHEIDSBRIL DIE NIET BESLAAT
De platinumcoating is een behandeling op de lens van bepaalde Bollé veiligheidsbrillen. Dankzij deze coating heeft u een veiligheidsbril die niet beslaat of nauwelijks (in extreme situaties), hierdoor blijft het zicht optimaal en hoeft de bril niet te worden afgezet in gevaarlijke werksituaties.
PLATINUM® is een permanente coating met hoge krasweerstand en vertraagt het beslaan van de lens veel langer dan de minimale vereisten van de norm. Door onderdompeling aangebracht op beide kanten van de lens. PLATINUM® verzekert meer veiligheid, betrouwbaarheid en comfort.
Bekijk hier een video over de veiligheidsbril die niet beslaatBollé Safety is er van overtuigd dat krassen en damp niet slechts op een bepaalde plek gevormd worden. Daarom hebben we besloten om altijd een anti-kras én antifog coating aan te brengen op beide oppervlaktes van de lens, zowel binnen als buitenzijde. De antifog en antikrascoating wordt aangebracht door middel van onderdompeling. En biedt een veel effectiever bescherming dan alle andere coatings die op dit moment in de markt verkrijgbaar zijn. In onderstaand filmpje kunt u zien hoe lang de Platinumcoating het volhoudt boven een stoomapparaat met hete stoom.
ANTI-CONDENS OF ANTI-FOGGING
Eén van de meest voorkomende klachten bij het dragen van een veiligheidsbril is het beslaan van de glazen. Dit kan voorkomen worden door een antifog veiligheidsbril.
In de Europese norm voor veiligheidsbrillen EN166 staan voorschriften voor een antikrasmarkering (K-markering) en een antifog markering (N-markering). De N-markering, antifog, geldt alleen voor de binnenzijde van de lens en de K-markering, antikras, alleen voor de buitenzijde.
De test die uitgevoerd wordt om een antifogmarkering (N) op een veiligheidsbril te krijgen gaat als volgt:
De lens wordt boven een bak met warm water 50°C gehouden. Een veiligheidsbril zonder antifogcoating zal normaal gesproken binnen 1-2 seconden beslaan. Als de antifog veiligheidsbril langer dan 8 seconden niet beslaat dan heeft hij de antifog test doorstaan. Voorafgaand aan de test wordt de bril afgespoeld met water om te voorkomen dat er een tijdelijke antifog coating is aangebracht om de test te kunnen doorstaan.